Skip to main content

Dankó Dénes

ALPHA TRAVEL SEE d.o.o. Subotica

Nakon preko 15 godina rada u turizmu i sa iskustvom stečenim kao turistički vodič, lokalni vodič u 6 različitih zemalja, turistički referent, direktor prodaje i vlasnik tour operaterske firme u Mađarskoj, 2016-te godine odlučio sam da osnujem firmu Alpha Travel SEE sa središtem u Subotici. Kao lokalni patriota, najveća želja mi je bila da pokažem i promovišem naš prelepi grad i okolinu jer mislim da su i više nego atraktivne destinacije za svakog ko je zainteresovan da vidi i upozna različite kulture. Moram priznati da sam u poslednjih par godina uspeo da dočaram lepotu našeg grada i kraja mnogima koji su i dosli i uživali u obilascima i turama koje nudimo. Od svih putnika izdvojio bih grupu posetilaca iz Hong Konga, sa kojima je obilazak grada trajao 5 sati (a ne 2 sata – kao obično) pošto smo na zahtev gostiju morali da se zaustavimo na svakih 2 metara zbog fotografisanja neke od prelepih zgrada. Rekordno vreme smo proveli ispred tada novootvorene Sinagoge, koja je goste jednostavno ostavila bez daha. 
Sinagoga je ključno mesto u svim turama koje firma Alpha Travel SEE nudi svojim gostima – bilo da je to „običan” obilazak grada, istorijska, tematska tura ili tura povezana sa drugim mestima u okolini. Gosti su uvek oduševljeni lepotom Sinagoge i istorijskim podacima o njenom nastanku, kao i životu Jevreja u Subotici. 
Redovni programi/ture koje nudimo: 

  • OBILAZAK GRADA – dvosatni program, šetnja centrom grada sa lokalnim turističkim vodičem
  • SECESIJSKA TURA – dvosatni program sa fokusom na predivne zgrade napravljene u secesijskom građevinskom stilu i njihovom istorijom 
  • PUTEM JEVREJSKOG NASLEĐA – dvosatni program sa fokusom na Sinagogu i istoriju Jevreja u Subotici i okolini
  • KOMBINOVANA TURA: SUBOTICA i PALIĆ – troiposatni program sa obilaskom Subotice i odlaskom na jezero Palić 
  • KOMBINOVANA TURA: SUBOTICA i SOMBOR – celodnevni program sa obiliscima dva grada, Palićkom turom i odlaskom u Bački Monoštor. U program je uključen transfer i ručak. 

Svaki od navedenih programa nudimo individualnim posetiteljima, kao i grupama. Ture su dostupne na srpskom, mađarskom, engleskom i nemačkom jeziku. Po potrebi možemo organizovati turističke vodiče i na drugim jezicima. 

Kontakt: 
e-mail: info@alphatravelsee.com
web stranica: www.alphatravelsee.com
mobilni: +381 69 333 4524

Srdačno vas očekujemo u našem gradu, Subotici! 

Deneš Danko 
direktor