Skip to main content

Noć secesije - Noć orgulja

10.06.2022 18:00
A szecesszió éjszakája - Az orgona éjszakája

Povodom 10. juna, Svetskog dana secesije, Fondacija „Subotička Sinagoga“, od 2019. godine organizuje manifestaciju Noć secesije. Obnovljena subotička sinagoga svojom raskošnom lepotom, jedna je od najlepših zdanja u našem gradu, koja je izgrađena u stilu mađarske varijante secesije. Svake godine se trudimo, da sadržaji, koje nudimo te večeri, budu interesantni i da našim posetiocima približimo lepotu secesije.

Ove godine smo odlučili, da na primer svetskih metropola, organizujemo i Noć orgulja. Kao što je svima poznato, prošle godine je završena i obnova Vegenštajnovih orgulja, koja je biser ne samo sinagoge nego i celog grada. Fondacija „Subotička Sinagoga“ je postavila cilj, da sa ovim koncertom stvorimo tradiciju i da ubuduće Noć orgulja izraste u gradsku manifestaciju i da nam se pridruže i ostali verski objekti i institucije, koji poseduju orgulje.

Nadamo se da će svako naći sebi nešto lepo u programu koju smo za Vas pripremili. Toplog srca Vas očekujemo u petak, 10. juna u subotičkoj sinagogi!

Program

NOĆ SECESIJE U SUBOTIČKOJ SINAGOGI

18 h

19 h

Priče o secesiji

 

NOĆ ORGULJA U SUBOTIČKOJ SINAGOGI

20:30 h

Nastupaju

Vizin Kornelije - orgulje

Anišić Bela - horna

Szűcs Mihály - fagot

ULAZ SLOBODAN

Noć secesije i orgulja