Skip to main content

Koncert povodom obnovljenih orgulja u sinagogi

14.09.2021 19:00

Obnovljena subotička sinagoga povratila je svoju secesijsku lepotu i kao jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u našem gradu, postala je i mesto održavanja mnogih koncerata klasične muzike visokog kvaliteta. Zahvaljujući podršci vlade Mađarske, a u koordinaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Vegenštajnove orgulje su takođe obnovljene.

Fondacija „Subotička Sinagoga” organizuje svečani koncert povodom predstavljanja obnovljenih orgulja, pod nazivom: „Od Bacha do Cimera, na obnovljenim Vegenštajn orguljama”, koji će se održati u utorak, 14. septembra 2021. godine, sa početkom u 19 časova. Nastupaju:

Zoltan Borbelj (Borbély Zoltán) / orgulje

Danilo Šajnović / električna gitara

Gudački orkestar

Dirigent: Čaba Paško (Paskó Csaba)

Ulaz je slobodan, ali je neophodna registracija. Svoja mesta možete rezervisati na brojevima telefona +381/65-2-460-333 i +381/65-2-788-416, ili na e-mail adresi: koordinator@suboticasinagoga.rs, od 2. do 7. septembra, radnim danima od 10 do 18 časova. Na koncertu ćemo se pridržavati svih važećih epidemioloških mera, a za isto molimo i našu publiku.

Koncert možete uživo pratiti na talasima Subotičkog mađarskog radija, a Televizija Panon će ga emitovati 15. septembra 2021. godine sa početkom od 20:30 časova.

Na dan koncerta će sinagoga biti zatvorena za posetioce.

Ulaz za publiku je od 18:15 časova, na glavnom ulazu sinagoge (Trg Jakaba i Komora 6.)

Ulaz za predstavnike medija (sa akreditacijom) je kod velike kapije (preko puta Gradskog muzeja) od 18 časova. Izvođači će biti na raspolaganju za izjave za medije od 18:15 do 18:30 časova. Počasni gosti će izjave davati nakon koncerta.

 Kratka istorija orgulja subotičke sinagoge na srpskom, mađarskom, engleskom i hebrejskom jeziku se nalazi na sajtu Fondacije „Subotička Sinagoga“: www.suboticasinagoga.rs

 Srdačno Vas očekujemo!